A cseh elnökség alatt most került sor az első külügyminiszteri V4-es ülésre és mindenki világossá tette, hogy érdekeltek vagyunk a visegrádi együttműködés fenntartásában.

Az világos, hogy az Ukrajnában zajló háború kapcsán különböző megközelítéseket alkalmazunk, de az is, hogy a nemzetközi politikában számos olyan ügy van, amelyben a közös álláspont kialakítása és képviselete mindannyiunk nemzeti érdekét szolgálja.

Ezért abban maradtunk, hogy továbbra is aktív lesz a visegrádi csoport miniszteri együttműködése és rendszeresen találkozunk folytatva a munkát.

Megvitattuk az Ukrajnából érkező gabonaimport tilalmát. Az érintett országok álláspontjai itt is egybevágtak, az ülésen többen sem leplezték csalódottságukat az Európai Bizottság eljárása kapcsán.

A Bizottságnak kötelessége lenne a tagállamok érdekeinek képviselete, de ebben a Bizottság most kudarcot vallott. Én megerősítettem, hogy Magyarország tartja magát az eredeti megállapodáshoz, vagyis elősegítjük az ukrán gabona tranzitját Magyarországon keresztül, hogy az különböző tengeri kikötőkön át eljusson azokba az afrikai országokba, ahol nagy szükség van rá, ugyanakkor nem fogjuk engedni, hogy az ukrán gabonával tönkretegyék a magyar gazdákat.

A Fúzió Hallgatói Közösség vendége voltam. Egyetemistáké, akik nem kordonokat bontanak, hanem az őket körülvevő világot akarják megérteni.
Azért néhány tabu is megdőlt!

Köszönöm a tartalmas beszélgetést…

Elfogadhatatlan, ahogy Brüsszel az ukrán gabona kérdésében döntött. Minden eszközzel megvédjük a gazdák érdekeit!

Itt vannak az oroszok, itt vannak az ukránok, itt vannak az amerikaiak, a franciák, mindenki itt van. Ráadásul az ENSZ-t éppen azért hozták létre, hogy az egymással akár még háborús viszonyban lévő…

Ismét összeültek a minisztérium és a napelemes szervezetek képviselői

A legutóbbi tárgyalási fordulót egybehangzóan sikeresnek értékeltük, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a szeptember 7-éig…

Állítsd be, hogy kiket követsz (országos politika, közélet, helyi erők és média)! Beállítom

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Média