Két lábbal a földön a gazdák oldalán. Megvédjük a terület alapú támogatásokat!
Jól van, mutatok még egy receptet. :) Ez saját fejlesztés. Éppen török korszakom kellős közepén jártam, akkor gondoltam végig és készítettem el ezt a különös, de annál finomabb desszertet. Egy régebbi blogomon közöltem is a receptet (saját fotóval), szerencsére megtaláltam, egyszer el is készítem majd annak, aki vevő a balkáni-török ízekre.... Lássuk.
Két személyre: három evőkanál mézet - állandóan kavargatva - egy perc alatt felforraltam, megvártam, míg kihűlt, majd összekevertem egy pohár joghurttal. Szerintem elég édes, de tehetünk még bele cukrot, ha szeretnénk.
Egy almát megpucoltam, kimagoztam, felkockáztam, majd karamellizáltam, nem sajnáltam a cukrot. Félretettem, amikor kihűlt, fahéjat szórtam rá, összeforgattam. Találtam anyám régebben eltett szirupos zölddiójából, kivettem három darabot, egészen apróra vágtam. Egy evőkanál ribizlit (sajnos, most mirelitet) is előkészítettem.
Egy alkalmas kis üvegpohárba beletettem a fahéjas alma, a zölddió és a ribizli felét. Felöntöttem a mézes joghurttal, óvatosan összeforgattam. Tört mandulával és egy kis fahéjjal díszítettem, és egy órára hűtőbe tettem. Persze, akár egy éjszakát is pihenhet.
Az előírt mennyiségből két adag jött ki.
Jó étvágyat!