Elbúcsúztattuk a Községek Orvosi Ügyelete Kft-t

Orvosok, ápolók, polgármesterek, könyvelők gyűltünk össze március 27-én, hogy búcsút vegyünk közös Kft-nktől, mely 27 éven keresztül gondoskodott 22 község orvosi ügyeletének ellátásáról. Baranyai Judit doktornő ismertette a Kht. létrejöttének és működésének történetét, ezt követően a jelenlegi ügyvezetők Dr. Porpáczy Krisztina és dr. Iván Endre valamint a felügyelő bizottság tagjaiként a tulajdonos önkörmányzatok képviseletében Török Sándorral együtt adtuk át országgyűlési képviselőnk, dr. Nagy István miniszteri elismerő oklevelét dr. Futó Zoltán és dr. Baranyai Judit részére, akik az alapellátás létrehozásán túl 25 éven keresztül ellátták az ügyvezetői teendőket is.

Az ügyeleti Kht. 1996. december 1-jén jött létre dr. Futó Zoltán kimlei háziorvos kezdeményezésére dr. Rigó Katalin kimlei és Deák Ferenc dunakiliti jegyzők közreműködésével. Az alapító önkormányzatok biztosították az alaptőkét lakosság arányosan, ezen felül az elmúlt 27 évben nem kellett fizetniük, az állami támogatás elegendő volt a működésre: eszközök beszerzésére, ügyeleti autó és helyiség vásárlására és a bérek kifizetésére. A rendszer az országban példaértékűen működött, több helyen ennek mintájára alkultak ügyeletek. Az orvosok között jó munkakapcsolat alakult ki, az információkat átadták egymásnak az ügyeletre érkező betegeikről.
Az orvosi ügyeletek átalakítása miatt 2023. március 1-től a mentőszolgálat látja el ezt a feladatot, ezért a Közhasznú Kft. további fenntartása okafogyottá vált.
A búcsúvacsorát stílszerűen húsvét előtt tartottuk meg.

Érdekes visszatérések: az alapító polgármesterek közül egyedül én vagyok ebben a tisztségben. 1996-ban a Felügyelő Bizottság elnöke voltam, 1998-ban helyemre Levél polgármestere, Papp Zoltán került, 10 évvel ezelőtt ő nyugdíjba vonult, én újra polgármester lettem, vissza is kaptam ezt a feladatot. A Felügyelő Bizottság tagja lett két évvel ezelőtt dr. Deák Ferenc egykori jegyző, aki az alapításban is részt vállalt.

Egy sikertörténet ért véget. Köszönet mindenkinek lelkiismeretes munkájáért, aki valamilyen módon segítette az orvosi ügyelet létrejöttét és zavartalan működését.

Fotók: Kovács Andorné és dr. Porpáczy Krisztina

Megvédjük a gyermekeinket

Magyarországon a fiatalok energiaital fogyasztása mára aggasztó méreteket öltött. Egy felmérés szerint 78(!) százalékuk fogyaszt energiaitalt és minden ötödik 10-14 éves…

Megvédjük a gyermekeinket

Magyarországon a fiatalok energiaital fogyasztása mára aggasztó méreteket öltött. Egy felmérés szerint 78százalékuk fogyaszt energiaitalt és minden ötödik 10-14 éves gyerek…

A Nógrád vármegyei Bercelen tartottunk ma gazdafórumot.

👉A résztvevőket Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Csáki Balázs vármegyei NAK-elnök és Batta Tibor, a település polgármestere…

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Média