A Széll Kálmán Alapítvány Kuratóriumi estjén az európai integráció helyzetéről tartottam előadást.

A tagállamok együttműködve erősebbek és versenyképesebbek lehetnének, mint külön-külön.

Ennek ellenére azt látjuk, Európa évtizedek óta teret veszít a globális gazdaságban. Erre a problémára az Európai Unió az elmúlt ciklusokban megpróbált válaszokat találni, ezek a törekvések viszont eddig rendre meghiúsultak vagy - például a zöld átmenet esetében - kontraproduktívak is voltak. Emellett olyan stratégiai kihívásokkal is szembesültünk, mint a migráció, az orosz-ukrán háború és a polarizálódó világpolitika. Az intézmények válaszok helyett saját politikai agendájukon és a tagállamok mozgásterének szűkítésén dolgoztak.

Korrekcióra van szükség a meghatározó politikákban és az intézményi működésben. Az európai parlamenti választásoknak nagy a tétje. Változás kell, és ezt a valódi európai jobboldali alternatíva megerősödése hozhatja el.

Gyermekkönyvek világnapja

“Aztán megtanultam olvasni. És megtudtam, mi a könyvek titka. Az, hogy minden bennük van. (…) Nyisd ki a könyvet! Megosztja veled minden titkát.”
- Janikovszky Éva

Olvassunk…

Ma Ercsiben aktuális kérdésekről, a szomszédban dúló háborúról, valamint a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választás fontosságáról beszélgettünk.

🤝Köszönöm Gólics Ildikóalpolgármester…

1945. április 2-án, húsvéthétfőn halt meg Boldog Apor Vilmos, a vértanú győri püspök, miután március 30-án, nagypénteken egy orosz tiszt rálőtt, miközben próbálta megvédeni a püspökvár pincéjében…

Állítsd be, hogy kiket követsz (országos politika, közélet, helyi erők és média)! Beállítom

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Média