Ti számolgattátok már, hogy mennyi pénzt kaphattok az szja-visszatérítéssel?

Mindez nem csak ígéret, néhány napja ugyanis megjelent a kormányrendelet, tehát most már egészen biztos, hogy a gyermekesek visszakapják a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig.

Miközben a baloldal a saját választási színjátékával és belső helyezkedéseivel van elfoglalva, vezéreik pedig érdemi munka helyett éppen üres kampányszlogenekkel haknizzák körbe az vidéket, az Orbán-kormány fogja magát és 600 milliárd forintot visszaad az embereknek.

Nem mellesleg egy második éve tartó világválság kellős közepén.

Akárhogy törjük a fejünket, nem emlékszünk egyetlen esetre sem a baloldali kormányzás idejéből, amikor hasonló segítséget kaptak az emberek. Míg a megszorításokkal és az adóemelésekkel operáló szocialisták majdnem csődbe vitték az országot, addig a nemzeti kormány sikeres gazdaságpolitikája sosem látott mértékű támogatásokat tesz lehetővé. Például az szja visszautalását.

Lássuk, hány embert is érint a döntés.

Valamennyi gyermeket nevelő, dolgozó szülő, összesen csaknem kétmillió fő jogosult a visszatérítésre, ami fejenként akár 809 ezer forint is lehet. (A maximális összeget azok kapják, akiknek a fizetése eléri a bruttó 449 400 forintos átlagbért, ami nettó 298 ezret jelent.) Ráadásul a pénz a szülőpárok mindkét tagjának jár, így háztartásonként 1,6 millió forint is érkezhet februárban a bankszámlákra.

Ha a családi adókedvezményt is hozzávesszük, akkor az egygyermekes családok 1,7 milliót, a kétgyermekesek 2 milliót, a háromgyerekesek pedig akár 2,8 milliót is megtakaríthatnak.

Ez azért már valami, ugye?

A nagyvonalú támogatás annak köszönhető, hogy a magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet; ezt egyébként a 27 tagú EU-ból csak tíz ország mondhatja el magáról.

Felmérések szerint a családok többsége lakásfelújításra, tartozásai csökkentésére és a gyerekeire költené a pénzt. Ti gondolkodtatok már rajta – ha érintettek vagytok –, hogy mire fordítanátok az összeget?

Ha ti is örültök a nem mindennapi támogatásnak, akkor osszátok meg másokkal is a jó hírt. És kövessétek az Aktuális posztjait a Facebookon.

Két év semmittevés – ez Karácsony Gergely mérlege, ha megengedőek akarunk lenni a főpolgármesterrel. Ha szigorúbbak vagyunk: két évtizednyi visszalépés – ennyit ért el Karácsony Gergely a 2019-es…

A 2006-os gyurcsányi terror útvonalán halad a Békemenet október 23-án. A résztvevők így 1956 hősei mellett a 15 évvel ezelőtti, rendőri erőszak áldozataira is emlékeznek.

A szervezők szerint a…

Elég jól alakul ez a baloldali előválasztásnak nevezett politikusi megsemmisítő verseny.
A műsor első felvonásában még öten (hatan) voltak.
Fekete-Győr András, akinek annyira jó ötlet volt a nevezése,…

Elkészült a sükösdi általános iskola kápolnája

Az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja zajlik, amelynek keretében az általános iskola felújítása mellett az intézmény kápolnája is…

MÁRKI-ZAY MA II. LAJOS KIRÁLYHOZ HASONLÍTOTTA MAGÁT. HOLNAPRA TÁVGYÓGYÍTÓ LESZ...
Kizárólag mazochistáknak és kötélidegzetűeknek ajánlom Márki-Zay Péter kábeltévés prédikátor mai produkcióját. Tényleg…

Szakadáton ma több, nemrég megvalósult fejlesztésnek is közösen örülhettünk

Megújult a művelődési ház épülete és a polgármesteri hivatal is teljes energetikai korszerűsítésen esett át. Út- és…

Három, a Magyar Falu Program keretében megvalósult fejlesztést adtunk át ma Kalaznón

Magyarország Kormánya eltökélt a vidék fejlesztése és fejlődése mellett. Ezt bizonyítja az is, hogy a…

Állítsd be, hogy kiket követsz (országos politika, közélet, helyi erők és média)! Beállítom

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun megye
Baranya megye
Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-Bihar megye
Heves megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom-Esztergom megye
Nógrád megye
Pest megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye

Média