Ti számolgattátok már, hogy mennyi pénzt kaphattok az szja-visszatérítéssel?

Mindez nem csak ígéret, néhány napja ugyanis megjelent a kormányrendelet, tehát most már egészen biztos, hogy a gyermekesek visszakapják a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig.

Miközben a baloldal a saját választási színjátékával és belső helyezkedéseivel van elfoglalva, vezéreik pedig érdemi munka helyett éppen üres kampányszlogenekkel haknizzák körbe az vidéket, az Orbán-kormány fogja magát és 600 milliárd forintot visszaad az embereknek.

Nem mellesleg egy második éve tartó világválság kellős közepén.

Akárhogy törjük a fejünket, nem emlékszünk egyetlen esetre sem a baloldali kormányzás idejéből, amikor hasonló segítséget kaptak az emberek. Míg a megszorításokkal és az adóemelésekkel operáló szocialisták majdnem csődbe vitték az országot, addig a nemzeti kormány sikeres gazdaságpolitikája sosem látott mértékű támogatásokat tesz lehetővé. Például az szja visszautalását.

Lássuk, hány embert is érint a döntés.

Valamennyi gyermeket nevelő, dolgozó szülő, összesen csaknem kétmillió fő jogosult a visszatérítésre, ami fejenként akár 809 ezer forint is lehet. (A maximális összeget azok kapják, akiknek a fizetése eléri a bruttó 449 400 forintos átlagbért, ami nettó 298 ezret jelent.) Ráadásul a pénz a szülőpárok mindkét tagjának jár, így háztartásonként 1,6 millió forint is érkezhet februárban a bankszámlákra.

Ha a családi adókedvezményt is hozzávesszük, akkor az egygyermekes családok 1,7 milliót, a kétgyermekesek 2 milliót, a háromgyerekesek pedig akár 2,8 milliót is megtakaríthatnak.

Ez azért már valami, ugye?

A nagyvonalú támogatás annak köszönhető, hogy a magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet; ezt egyébként a 27 tagú EU-ból csak tíz ország mondhatja el magáról.

Felmérések szerint a családok többsége lakásfelújításra, tartozásai csökkentésére és a gyerekeire költené a pénzt. Ti gondolkodtatok már rajta – ha érintettek vagytok –, hogy mire fordítanátok az összeget?

Ha ti is örültök a nem mindennapi támogatásnak, akkor osszátok meg másokkal is a jó hírt. És kövessétek az Aktuális posztjait a Facebookon.

Két év semmittevés – ez Karácsony Gergely mérlege, ha megengedőek akarunk lenni a főpolgármesterrel. Ha szigorúbbak vagyunk: két évtizednyi visszalépés – ennyit ért el Karácsony Gergely a 2019-es…

A 2006-os gyurcsányi terror útvonalán halad a Békemenet október 23-án. A résztvevők így 1956 hősei mellett a 15 évvel ezelőtti, rendőri erőszak áldozataira is emlékeznek.

A szervezők szerint a…

Elég jól alakul ez a baloldali előválasztásnak nevezett politikusi megsemmisítő verseny.
A műsor első felvonásában még öten (hatan) voltak.
Fekete-Győr András, akinek annyira jó ötlet volt a nevezése,…

Elkészült a sükösdi általános iskola kápolnája

Az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja zajlik, amelynek keretében az általános iskola felújítása mellett az intézmény kápolnája is…

MÁRKI-ZAY MA II. LAJOS KIRÁLYHOZ HASONLÍTOTTA MAGÁT. HOLNAPRA TÁVGYÓGYÍTÓ LESZ...
Kizárólag mazochistáknak és kötélidegzetűeknek ajánlom Márki-Zay Péter kábeltévés prédikátor mai produkcióját. Tényleg…

Szakadáton ma több, nemrég megvalósult fejlesztésnek is közösen örülhettünk

Megújult a művelődési ház épülete és a polgármesteri hivatal is teljes energetikai korszerűsítésen esett át. Út- és…

Három, a Magyar Falu Program keretében megvalósult fejlesztést adtunk át ma Kalaznón

Magyarország Kormánya eltökélt a vidék fejlesztése és fejlődése mellett. Ezt bizonyítja az is, hogy a…

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun megye
Baranya megye
Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-Bihar megye
Heves megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom-Esztergom megye
Nógrád megye
Pest megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye

Média