Deák Dániel gyorselemzése a mai brüsszeli döntésről:

️Ma egy fontos eredményt ért el Magyarország!

👉az Európai Bizottság támogatja a helyreállítási alap forrásainak lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára.

A felzárkóztatási forrásokból azonban 7,5 milliárd eurónyi keret befagyasztására tesz javaslatot a Bizottság a Tanács felé. Az elvárás a feloldáshoz: teljesíteni kell a már korábban vállalt feltételeket. Ezt a magyar kormány jövő márciusig vállalta.

️Összességében tehát ez egy pozitív döntés Magyarország számára, ugyanis a helyreállítási alap forrásait (5,8 milliárd euró) jövőre várhatóan lehívhatjuk, a felzárkóztatási forrásokból pedig csak azokat a pénzeket érinti a befagyasztás, amelyeket úgyis csak 2024 után használna fel az ország, így addig az azoknak lehívásához szükséges feltételeket is bőven teljesíteni tudja Magyarország.

️GYORSELEMZÉS a mai brüsszeli döntésről! Ma egy fontos eredményt ért el Magyarország: az Európai Bizottság támogatja a helyreállítási alap forrásainak lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára. A felzárkóztatási forrásokból azonban 7,5 milliárd eurónyi keret befagyasztására tesz javaslatot a Bizottság a Tanács felé. Az elvárás a feloldáshoz: teljesíteni kell a már korábban vállalt feltételeket. Ezt a magyar kormány jövő márciusig vállalta. Összességében tehát ez egy pozitív döntés Magyarország számára, ugyanis a helyreállítási alap forrásait (5,8 milliárd euró) jövőre várhatóan lehívhatjuk, a felzárkóztatási forrásokból pedig csak azokat a pénzeket érinti a befagyasztás, amelyeket úgyis csak 2024 után használna fel az ország, így addig az azoknak lehívásához szükséges feltételeket is bőven teljesíteni tudja Magyarország. Ráadásul az Európai Tanácsban kell majd a tagállamoknak döntenie, ez csak a Bizottság javaslata, a Tanácsban az alkudozások és kompromisszumok eredményeként további engedényeket érhet el Magyarország.
A kormány 14:30-kor reagál a döntésre a Kormányinfón!

A magyarok jobban elismerik a klímaváltozást és annak hatásait, mint az európai átlag, ugyanakkor kevésbé aggódnak miatta.

A termékek és szolgáltatások, így biztosítások választásakor 41%…

A baloldal negyedik választási veresége után csak találgatni lehet az esetleges győzelmüket követő politikai, gazdasági, szociális és kulturális tevékenységüket illetően.

A baloldal 2010 előtt…

2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣-tól megnyílhatnak a visszatartott uniós források

Jó hír, hogy az újjáépítési alapra vonatkozó magyar tervet elfogadásra ajánlja az Európai Bizottság

Gulyás Gergely a Brüsszelben hazánk ellen áskálódó dollárbaloldalról:

Szerintem az a magatartás nem elfogadható, hogy valaki keres nettó 6 millió forintot, és amikor a tanárok bérét két év alatt meg…

Állítsd be, hogy kiket követsz (országos politika, közélet, helyi erők és média)! Beállítom

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Média