Szijjártó Péter a Nemzetközi Migrációs Szervezet tanácsának általános vitáján vett részt.

Közeleg a tél, ami súlyos humanitárius katasztrófával fenyeget Ukrajnában, ezért mielőbb el kell jönnie a békének, ugyanis Európa is egyre nehezebb helyzetbe kerül a kettős nyomás, a háború következményei és az illegális migráció miatt – jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Genfben.

A tárcavezető a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) tanácsának általános vitáján arról számolt be, hogy Magyarországot földrajzi elhelyezkedése miatt az ukrajnai háború negatív következményei és az erősödő illegális bevándorlás egyszerre sújtja.
Hazánk történelme legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre a szomszédban zajló fegyveres konfliktus miatt. Már több mint egymillió menekült érkezett Magyarországra, a maradni kívánóknak ellátást nyújtanak, a gyerekeket beiskolázzák, és mindezt folytatni is fogják, amíg csak szükséges – hangsúlyozta.

A kilátásokat borzalmasnak nevezte, és rámutatott, hogy közeleg a tél, ami súlyos humanitárius katasztrófát okozhat Ukrajnában, ezért el kell jönnie a békének.

Média

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye