A Magyar Vöröskeresztnél minden ötletet örömmel várnak, amely segíti a munkájukat. A mai rohanó világban az ember nagyon elfoglalt. Szinte egyik nap követi a másikat, folyamatosan, megállás nélkül. Az ember szinte észre sem veszi, hogy mennyi idő telik el. Rohannak a percek, az órák, a napok, hetek, hónapok. Ezért nemrégiben azt javasoltam Dr. Fábián Károly urológus, onkológus, belgyógyásznak, a Magyar Vöröskereszt alelnökének és Fejér megyei elnökének: milyen jó lenne, hogy ha sms-ben figyelmeztetnének, hogy már eltelt a megfelelő idő , ismét mehetünk véradásra.

Amikor csütörtökön Etyeken vért adtam, akkor örömmel tapasztaltam, hogy ezt a javaslatomat szinte azonnal be is vezette a Magyar Vöröskereszt, megtisztelő, hogy alelnök úr megköszönte nekem ezt a jó javaslatot. Büszke vagyok rá, hogy bevezették; remélem ez is segíteni fog…

A Magyar Vöröskereszt VII. kongresszusa / 1987. XII 5-6./ határozott úgy, hogy november 27-e legyen a véradók napja és adjon lehetőséget a véradók társadalmi megbecsülésének is. A nap meghatározására annak az emlékére történt, hogy 1954. november 27-én adományozott először a legfelsőbb állami testület kitüntetéseket sokszoros véradóknak és véradás szervezőknek.

Ez a Magyar Véradók Napja különleges ünnep. Az emberiség, az emberi önzetlen szolidaritás a felebaráti szeretet ünnepe. A véradás nagyszerűsége az önzetlenségben és a szolidaritásban rejlik. Erre a vérre bárkinek, bármikor szüksége lehet és bárkinek bármikor az életet jelenti.

A Magyar Vöröskereszt jóvoltából ez az a nap az évben, amikor a társadalom minden felelős tagja köszönetét fejezi ki a véradóknak. A véradóknak, akik önként, minden ellenszolgáltatás nélkül nyújtják karjukat, hogy vérüket adják a számukra ismeretlen rászorulóknak. Ne feledjük: bárki, bármikor kerülhet ilyen helyzetbe. A sikeres véradáshoz a véradás szervezők, az Országos Vérellátó Szolgálat egész évben végzett áldozatos munkája is kell. Szintén megköszönjük a véradásbarát munkahelyek, intézmények, cégek áldozatos önzetlen segítségét is.

Ne feledjük a véradók jelmondatát:
“Gyújts magadból fényt, ha az életet valahol pislákolni, kihúnyni látod...”

A rendszerváltás óta a legnagyobb balfék a magyar politikában, aki máig sem bírt letenni egy jogsit vagy egy sima nyelvvizsgát sem, és láthatóan még a gitározást is csak képmutatóan mímelni próbálja.…

Isten veled, Dudi bácsi!
Az Isten végül magához szólította élete utolsó nagy küzdelmét követően, rengetegen szorítottunk a sportlegendáért, nyugodjon békében!
Soha sem felejtem el, amikor először…

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Média