Magyarország klímabajnok és az energiaválságban is tartja a kitűzött célokat!

Hazánk 1990 óta 34 százalékkal csökkentette a szén-dioxid kibocsátását, míg a nagy kibocsátó G7 országok rendre nem teljesítik a kitűzött célokat. A kormány határozott, átgondolt és nem utolsó sorban zöld intézkedéseinek köszönhetően jó úton haladunk az Európai Unió 2030-as klímacéljának elérése felé.

️ Emellett a magyar kormány Európában elsőként törvénybe iktatta a 2050-ig kitűzött kibocsátás-csökkentési célokat, sokszor szigorúbb vállalásokat alkalmazva, hogy minden magyar család egy fenntartható, zöld országban élhessen. A kormány ráadásul 2022 decemberétől külön energetikai minisztérium felállításáról döntött, minthogy az energetikai kérdések - amiknek szerves része a megújuló energia használata is - a jelen és a jövő legfontosabb feladatai közé tartoznak.
Magyarország a Cambridge Egyetem felmérése szerint ma is a világ 21. legfenntarthatóbb országa, ami visszaigazolja, hogy jó úton járunk.

Más szelek fújnak azonban Németországban, ahol a liberális-szocialista-zöld kormánykoalíció szélturbinákat bont le, hogy helyet adjon a nyíltszíni lignitkitermelésnek! A liberális, megfontolatlan klímapolitika nemcsak energetikai, hanem fenntarthatósági katasztrófába is sodorta Németországot, amelynek köszönhetően a Német Szövetségi Energia- és Vízgazdálkodási Szövetség (BDEW) friss felmérése alapján 2022 első félében a szén villamosenergia-termelésben játszott szerepe 30 százalékra emelkedett a tavalyi 25 százalékhoz képest. Mindezt pedig tetézi, hogy Robert Habeck német gazdasági és klímaügyi miniszter támogatja, hogy szén- és olajalapú erőművek termeljenek energiát az atomerőművek helyett, utóbbiak pedig még az Európai Unió szerint is fenntartható energiaforrásnak számítanak. Így ez aligha nevezhető zöld fordulatnak.
Míg a nyugati országok sokszor össze-vissza cselekszenek, ellentmondva saját maguknak, vállalásaiknak, addig a a következetes magyar klímapolitika a fenntartható, zöld és élhető jövőt teremti meg!

Ha ehhez hozzávesszük az ENSZ klímacsúcs kudarcát, ahol nem sikerült megállapodni új kibocsátás csökkentési célokról, a nemzetközi helyzet aligha rózsás. A brüsszeli vezetők is csalódottságuknak adtak hangot, ami természetesen érthető, de abból a szempontból aligha, hogy épp az uniós nagy kibocsátok azok, akik az energiaválságban elsőként dobták sutba saját vállalásaikat. A politikai szlogenek és a saját magunkat tönkretevő szankciós politika helyett a valódi cselekvés ideje jött el!

🤝 Példátlan összefogás!

A magyar települések 80%-a közös összefogásba kezdett!

Az Európai Bizottság elnökének címzett, uniós szankciós politika megváltoztatását és a magyarokat is megillető uniós…

️Ez a különbség a japánok és a németek között!
A japánok a meccs után még a szemetet is összeszedték.
A németek meg a meccs előtt is már ócska propagandát nyomattak.
️Ki is kaptak…

Egykori élsportolóként nekem soha nem jutott eszembe, hogy eláruljam a hazámat!
NINCS AZ A PÉNZ!
Kár, hogy a dollárbaloldal nem így gondolja...

A dollárbaloldal megszavazta az EP-ben a magyarellenes határozatot. A pénz beszél!
Ennyi.

A baloldal EP-képviselői megszavazták az újabb magyarellenes határozatot az Európai…

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Média