Felháborító manuszok várják járatukat a Terminálban.
#beb️szvadélután #alteregoafter
Hosszú évekkel ezelőtt írtam Székelyföldi vendégség című könyvemet, benne történetekkel, receptekkel, sok minden mással. A könyv ma is vállalható, erre igazán büszke vagyok. :) De hogy ne csak beszéljünk róla, közlök egy igazi székely receptet. Fotó Csudai Sándor, az étel megfőzte Benedek Árpád (Gyergyószentmiklós), én pedig megírtam, receptet gyűjtöttem, kipofoztam, elétek tárom. (p.s. Szívesen írnék még szakácskönyveket, idő, pénz, kiadó is lenne rá, de a jó terjesztés ellenére is viszonylag kevesen igényelték könyv alakban a török és székely szakácskönyvemet, szóval, ma már nemigen töröm magam, pedig a régi szegedi és bácskai ételek nagyon izgalmasak, érdekes anyagaim, gyűjtéseim is vannak, na, mindegy....).
Kukoricadarában sütött pisztráng szász muzsdéjjal
(A muzsdéj román eredetű fokhagymamártás, de az erdélyi szászok is elkészítették a maguk változatát)
Egy negyed búzalisztet, egy negyed tört paprikát és két negyed kukoricadarát összekeverünk, majd a megtisztított, besózott, egész pisztrángokat megforgatjuk benne. Faparázs felett, vagy felforrósított rácson mindkét oldalán megsütjük. Elkészítjük a szász muzsdéjt: három-négy fokhagymagerezdet összetörünk, kevés sóval péppé nyomogatjuk, majd másfél deci tejföllel, kevés almaecettel és mézzel, és apróra vágott friss tárkonnyal ízesítjük. A pisztráng és a muzsdéj mellé zöldségköretet adhatunk: tökmagolajban hirtelen megpirítunk friss zöldségeket, felszeletelt karalábét, murkot (sárgarépát), paprikát, ezt követően sózzuk, és ízlés szerint más zöldfűszerrel is megszórjuk.