Ezt a fotót szombat este készítettem a Puskásban.
️A magyar csapat megmutatta, hogy hatalmas szíve van és mindent megtesz a nemzetért.
🏴Legyen ez ma így Angliában is!
Hajrá magyarok!
Szeretném elmondani, hogy bár jó pár éve nem iszom, amikor bele kellett nyalni a kedvenc boraimba, a következőkre jutottam (nyilván a személyes kapcsolat is fontos, de az alábbiak örök darabok...)
Fehér:
Leginkább tokaji. Közelebbről Szepsy István borai, hétköznapokra pedig a Mád "család". Huszonegy év után maradtam Mádnál, szerintem az itteni furmintok Magyarország - számomra - legjobb fehérborai. Ezen kívül nagyon jók Losonci Bálint kreatív, igényes borai is. Somló is izgalmas hely, hadd ne soroljam a lehetőségeket. Külföldről a leginkább minőségi német és osztrák rajnai rizlingek. És francia chablis.
Rozé:
Sokan szeretik, sokan nem. Nekem Frittmann rozé. Alföldi, szimpatikus a pincészet, az ár-érték arány nem fejezi ki, milyen jól dolgoznak.
Vörösborok:
Lényegében csak Szekszárd és Villány. Gere és Tiffán vagy Taklerék legjobb borai világszínvonalúak. Határon túl nagyon ajánlom a ménesi Balla Géza fekete leánykáját és kadarkáját. Bott Frigyes is lenyűgöző borász fehérben, vörösben egyaránt. Nagy fejlődést érzek a pannonhalmi pincészetben, bár most nem tudom, milyen a kínálat. Külföldről nagyon sok jó tétel, olasz primitivo, bordeauxi-fajták, emlékezetes chilei és kaliforniai tételek.
Sör:
Lager. Világos, habos sör. Vagyis német és cseh darabok. Gyakorlatilag csak ezek. Angliában, Írországban Guinness és társai, érdekes feketék is.
Rövid italok:
Soha nem szerettem, de ha inni kellett, néha unicum a sör mellé. Erdélyben szilvapálinka az oroszhegyi Ambrus Leventénél. Bácskában házi birspálinka.
Kedvenc borfajta?
Hát... furmint, hárslevelű, kadarka, sauvignon blanc (Új-Zéland). Ezek nagyon bejöttek.
Nagyon nem szerettem: vodka, gyümölcsös sörök, whisky, konyak, rossz borok. Ezektől óvakodtam mindig.
Remélem, mással is van közös közös mező. De ne vigyétek túlzásba! :)