🟥Fejlődés vagy leépülés? Te fogsz dönteni!
👉Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! Nekünk nem kell baloldali, megosztó politika, ahol mindig választani kell két dolog között, aztán meg a végén nem épül semmi sem! (Pl. "Fudan VAGY Diákvárás")

A Fideszben az a jó, hogy minden épül, a fenti példával élve a Fidesz azt mondja, hogy Fudan ÉS Diákváros, a lenti újabb 8 példa meg azt mutatja, hogy a legkisebb települések is fejlődnek. Az egyik fejlesztésnél 11 család miatt épült út!

👉Hiányolod a kórházakat? Ez a videó neked készült!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/560222238648239
👉Országépítés 2010-2020
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
👉Videó: válság ellenére is fejlődött az ország!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

És akkor most jöhet a mai "adag" fejlesztés! (Ballib olvasóink retorikájában ez a "lopás")

Tomajmonostora: kész a tornaterem!
F. Kovács Sándor írta: Hosszú évtizedek után korszerű tornaterem Tomajmonostorán!
Évtizedeken át úgy zajlott az oktatás a községben, hogy nem volt az iskolának tornaterme, hol tornaszobákat alakítottak ki, hol a művelődési ház nagytermében tartották a testnevelés órákat. A kitartó munka és a türelem végül megérte: tegnap adtuk át a Tomajmonostorai Sportközpontot - Kovács Béla Tornatermet.
Egy kiváló, építészeti szempontból is szép, korszerű és jól felszerelt tornaterem ad otthont mostantól a testnevelés óráknak és a sportfoglalkozásoknak. Gratulálok a beruházáshoz, kívánok olyan eredményeket és sikereket, mint amik a tornaterem névadója, Kovács Béla tanár úr és tornászai nevéhez fűződnek!
Forrás: https://www.facebook.com/f.kovacs.sandor/posts/2045775712250988

Megújult a Bonyhádi Sportpálya
Potápi Árpád János osztott meg erről egy videót, érdemes megnézni. A megújult Bonyhádi Sportpálya a város valamennyi lakóját szolgálja
Forrás: https://www.facebook.com/potapiarpad/posts/4979021592112540

Kerecsend: fejlesztések átadása
Megemlékeztek hőseikről, átadták az új létesítményeket Kerecsenden
A rendezvény szombat délelőtt kezdődött a háborús áldozatok emlékparkjában, ahol a Kerecsendi Sólymok Tanoda diákjai adtak ünnepi műsort, majd a falu polgármestere, Sári László emlékezett meg azokról a kerecsendi áldozatokról, akik az első és a második világháborúban az életüket adták itthon maradott családjaikért, hazájukért. – Az emlékezés és a gyarapodás napja a mai – fogalmazott.
A koszorúzást követően az elmúlt években megépült, új háziorvosi szolgálati lakás előtt zajlott az az avatási ünnepség, amelyen jelképesen átadták azon létesítményeket, eszközöket is, amelyekkel az elmúlt időszakban gyarapodott a község.
A Magyar Falu Program nyertes pályázatainak köszönhetően közel 400 millió forint értékben újult meg az orvosi rendelő, a játszótér, az óvoda, új aszfaltburkolatot kapott három rossz állapotban lévő utca, s bővült a térfigyelő kamara rendszer is.
E támogatás révén épült meg az új háziorvosi szolgálati lakás, amelyre sokan voltak kíváncsiak a faluban, mivel ilyen értékű és minőségű szolgálati lakás jelenleg nincs a településen, se Heves megyében.
Az ünnepségen jelen volt Gaál Gergely miniszteri biztos, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, illetve az épület tervezésében és a kivitelezésében részt vállalók.
Köszöntőjükben mindannyian hangsúlyozták, hogy olyan korszerű ingatlan épült közel 260 millió forintból, amely ötvözi a magyar építészeti múlt legnemesebb örökségét és az európai viszonylatban is legkorszerűbb építési technológiát. A bejáráson minden kerecsendi érdeklődő részt vehetett, és meggyőződhetett erről.
Többen is megjegyezték a helyiek közül a pompás épületet szemlélve, abban bíznak, hogy olyan orvos költözhet e falak közé, akinek nem közömbös a kerecsendi betegek sorsa. Elvárják azt is, hogy, aki itt talál új otthonra, az kiszámítható jelenlétével, orvosi esküjének megfelelően erősítse, és szolgálja a közösséget a mindennapokban.
Forrás: https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megemlekeztek-hoseikrol-atadtak-az-uj-letesitmenyeket-kerecsenden-3951614/

Nagyigmánd: megújul a Pápay iskola
2,2 milliárd forintos támogatásból újult meg a nagyigmándi Pápay József Általános Iskola. Erről Czunyiné dr. Bertalan Judit osztott meg egy videót, érdemes megnézni!
Forrás: https://www.facebook.com/drbertalan.judit/videos/1225899064591519/

Kiskunhalas: Átadták a Kincsem Házat
Szombaton késő délután, hivatalosan átadták a Kincsem Házat a Hirling József Lovasparkban. Kiskunhalas újabb kulturális és szabadidős létesítménnyel bővült. A kedvezményezett Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. által üzemeltetett épületben helyezték el Kiskunhalas Város Nagydíját megőrzésre.
Forrás: https://halasmedia.hu/rovatok/kozelet/atadtak-a-kincsem-hazat

Vértesacsa: új kultúrházat avattak
Tessely Zoltán írta: A 10. Fejér Megyei Német Nemzetiségi Nap keretében avattuk fel szombat délelőtt a Német Nemzetiségi Házat Vértesacsán, Tircsi Richárd, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságának főosztályvezetője jelenlétében. Hatalmas dolog ez, ugyanis a helyi sváb közösség tagjai számára ez az épület egy új időszámítás kezdete, hiszen mostantól kultúrájuk, hagyományőrzésük, népi művészetük „vértesacsai fellegvára” lehet. Itt is megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Magyarország Kormányának és Soltész Miklós államtitkár úrnak, amiért 28 millió forinttal támogatták a Német Nemzetiségi Ház létrejöttét.
Avatóbeszédemben kiemeltem, hogy ebben a házban megtörténhet az a csoda, hogy az új generációk kíváncsi fiataljai találkoznak a múlt értékeivel, és megtapasztalják, megtanulják és beépítik annak tudását jelenkori életükbe, gondolkodásukba, hitükbe és mindennapi cselekedeteikbe. Azt gondolom, hogy ez a szép és értékes épület az elhurcolt sváb honfitársaink emlékét is őrzi, méltóságteljes emlékezés helyszíneként szolgál majd, s a sváb közösségeket ért gyalázat mementóját hirdeti az utókornak. Mert a kitelepítés többé nem fordulhat elő! Ezt nem engedhetjük! És másoknak sem engedhetjük, hogy felmorzsoljanak bennünket; hogy szétszakítsák közösségeinket, magyarokat és nemzetiségieket egyaránt!
Délután rendezték meg a településen a német nemzetiségi napot. Mivel személyesen nem lehettem jelen, üzenetben köszöntöttem a 17 különböző előadócsoportot, akik összesen közel 400-an voltak, s emlékeztek, ünnepeltek közösen zenével és tánccal.
Forrás: https://www.facebook.com/tesselyzoltan/posts/291786966087972

Teljessé válik a Balatoni Bringakör
A tókerülő bicikliutat a 2000-es évek elején részben önálló kerékpárutakon vezetve, részben kisforgalmú utcák felhasználásával jelölték ki.
Megépül a Balatoni Bringakör utolsó hiányzó szakasza Balatonrendesen - derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből. Az eredményes közbeszerzést követően a napokban kötik meg a kivitelezői szerződést a tókerülő kerékpárút egyetlen még kiépítetlen elemének kivitelezőjével. A kivitelező Alpok Terra Kft. összesen közel 2 kilométeren kezdi meg a várhatóan 2022 szeptemberéig tartó munkálatokat
A nettó 420 millió forintos beruházásban a balatonrendesi szakasz ténylegesen összezárja a mintegy 200 kilométeres Bringakört.
Emiatt volt eddig hiányos a kör
A Balatoni Bringakört a 2000-es évek elején részben önálló kerékpárutakon vezetve, részben kisforgalmú utcák felhasználásával jelölték ki. A tó körüli útvonalból azonban különböző jogviták miatt egy rövid szakasz kimaradt. A Bringakör Balatonrendesen megszakad, Kővágóörs településhatárától az Ábrahámhegyre vezető kerékpárútig hiányos az összeköttetés. A kerékpárosok két évtizede kénytelenek minden jelölés vagy figyelemfelhívás nélkül, a 71-es főúton autók között haladva közlekedni a szakaszon.
A tókerülő út az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló fejlesztésben zárul össze rendes bringakörré. A hazai forrásból támogatott projektben rossz állapota miatt 730 méteren elbontják és újjáépítik az Ábrahámhegyre vezető kerékpárutat is.
Északon és délen is folynak a munkák
Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, az ITM mintegy 850 kilométernyi kerékpárút-szakasz kivitelezését és előkészítését támogatja összesen 50 milliárd forinttal. "Teljes hosszban megújítjuk a Balatoni Bringakört, a magyar tenger még kényelmesebb és biztonságosabb körbekerekezését szolgáló beruházások költségeihez közel 5 milliárd forinttal járul hozzá a tárca" - árulta el.
A déli parton a tervek szerint még idén befejeződnek a több projektben zajló beavatkozások Balatonakarattyától egészen Balatonboglárig. Északon a Tihanytól Balatonkeneséig tartó szakasz munkálatai a jelenlegi ütemezés szerint 2023 végéig érhetnek célba.
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/09/ezzel-a-szakasszal-valik-teljesse-a-balaton-tokerulo-bicikliutja

Kaposmérő: átadták az új bölcsődét
Gelencsér Attila írta: Minibölcsődét adtunk át Kaposmérőben. A közel 80 millió forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően 8 mérői kisgyermek maradhat helyben bölcsődében, így nem kell őket reggelente Kaposvárra vinni a szülőknek. A mérői minibölcsőde valamennyi dolgozójának, a gyerekeknek és szüleiknek jó egészséget, tartalmas, harmonikus és boldog bölcsődei éveket kívánok!
Forrás: https://www.facebook.com/gelencsera/posts/4727707407249095

ADD TOVÁBB!

Tűz keletkezett Abán, egy családi ház melléképületében hétfőn kora délután.
A katasztrófavédelem szakemberei a helyszínre siettek, azonban egy acetilén töltetű palackot a nagymértékű hőterhelés miatt…

Ez tényleg elképesztő! Még mindig azt magyarázzák a balliberálisok, hogy kudarc volt a pápalátogatás Orbán számára: az MSZP által pénzelt és a pedofilokat mentegető Pulai András, illetve az MSZP…

Egy olvasóm unszolására megnéztem Dobrev tegnapi interjúját az Egyenes beszédben.
Ezek diktatúráznak? Ezek propagandáznak? Elkezdi: "Az első két hétben félre állítja a Fideszes megmondó embereket!"…

Karácsony Gergely egy kései reggelen arra ébredt, hogy ő lesz a közös nevező. Ennek pedig nyomatékot adott a miniszterelnök-jelölti vitapótló kampányeseményen, sőt még plakáton is nyomatékosította.

🤹…

️Eltelt egy év️Tavaly szeptember 15-én indult a Németh Balázs vagyok blog. Nem tudom, hány bejegyzést írtam egy év alatt. Elég sokat.

Azóta az éjszakák egy részét is a számítógép előtt töltöm, ahogy a…

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun megye
Baranya megye
Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-Bihar megye
Heves megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom-Esztergom megye
Nógrád megye
Pest megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye

Média