Tudtátok, hogy Magyarországon 2021-ben az egy főre jutó éves húsfogyasztás elérte a 82 kilogrammot? Ezzel a világ legtöbb húst fogyasztó nemzetei közé tartozunk.
A legtöbb húst Hong Kongban, az Egyesült Államokban és Mongóliában fogyasztják, míg a legkevesebbet Nigériában, Indiában és Madagaszkáron.
De vajon gondoltunk-e arra, milyen környezeti hatásokkal jár mindez?
A mezőgazdaság, különösen a tehenészetek, jelentős mennyiségű üvegházhatású gázt bocsátanak ki, ami hozzájárul a globális felmelegedéshez. Dánia például már bejelentette, hogy 2030-tól 100 eurós adót vezet be minden tehén után, hogy csökkentse a húsipar okozta környezeti terhelést. 
Mi mit tehetünk a fenntarthatóbb jövő érdekében? 
/posztok.hu
Szaros Petit az újabb hazugságaival szembesítjük... 








