Egyeztetés a Magyartarka Tenyésztők Egyesület elnökével Rácz Károllyal
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Érték - A lipóti parasztkenyér
Ma már az egész ország jól ismeri a lipóti parasztkenyeret, a Lipóti Pékség országos hálózatának köszönhetően. Azt azonban lehet, hogy kevesebben tudják, hogy ez a termék a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Értéktárban megyerikumként is szerepel. A lipóti parasztkenyér különleges, hagyományt őrző technikával készül a mai napig. Egyedisége a nagyanyáink által sütött kenyérre való hasonlóságában rejlik. A kézzel készült kenyér elkészítése során a kovász 5 órán át érik, a tészta dagasztása, formázása, kelesztése és sütése további 3 óra munkát igényel. A hosszú, áldozatos munka eredményeként lesz kiváló minőségű a Lipóti házi parasztkenyér. Nagyon finom és méltán népszerű a vásárlók körében is.Mindez a Lipóti Pékség Kft. Látogatóközpontjában is nyomon követhető, ahol egy látványos üveggalérián keresztül a látogatók is megismerhetik a lipóti kenyerek és péksütemények útját a liszteszsáktól a csomagolásig.
Jó étvágyat kívánok hozzá!