Nem vicces
Így készül a világ egyik legdrágább kávéja a Kopi Luwak (~140e/kg). Indonéziában közismert márka. Mára már világszerte mitikus hírnévre tett szert, nem csak az ára, hanem az előállítási módja miatt is...
A cibetmacska azon kevés állatok egyike, amely megeszi az érett kávécserje bogyóját, mind az arabica, mind a robusta fajtákból. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a cibetmacska ezzel elvégzi a kávébabok feldolgozásának nagy részét, ahogy a kávé végigmegy az emésztőrendszerén,egyrésze megemésztődik,a magja meg fermentálódik...aztán kiürül.A kávébabokat kézzel távolítják el a cibetmacska ürülékéből,majd jöhet a "szokásos" pörkölési eljárás...
George Howell a Kávé című "kávébibliá"-ban így fogalmaz:
"Hát komolyan...ez kávé a segglyukakból a seggfejeknek."