️ A szilvásgombóc…

A középkori népvándorlások hívták életre a tésztaféléket, amelyek akkoriban tömegek alapvető élelméül szolgáltak szárított formájában, hiszen a tartósításra még nem volt lehetőség.

A XIX. század környékén az osztrákoktól a magyar konyha is átvette ezeket az ismereteket, így az elkészült tészta-alapú ételeket végre tárolni is lehetett. Ez vezetett a szilvásgombóc elterjedéséhez is, amelyet nyugati szomszédaink mind a mai napig Knödel néven ismernek.

Jó étvágyat!

Képes volt-e a kormányoldal erőt és összefogást demonstrálni az árvíz során? A Tisza a Dunának szurkolt, avagy tanult-e az új ellenzék a régi ellenzék hibáiból? Miért terjesztett rémhíreket Magyar…

Ha nyugatra tekintünk, állandó terrortámadásokat látunk, ha pedig keletre, akkor állandósult háborús konfliktusokat. Mindeközben Magyarország a világ 14. legbiztonságosabb országa a nemzetközi…

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Média