A II. KERÜLETI EGÉSZSÉGÜGYI FEJLESZTÉSEK ÉS AZ EGÉSZSÉGES BUDAPEST PROGRAM TÉNYEI:

1️⃣ 2019 végén Karácsony Gergely főpolgármesterrel megállapodtunk abban, hogy 2020 és 2024 között a kormány összesen 50 milliárd forinttal támogatja a budapesti kerületek egészségügyi fejlesztéseit. Az összeg pontos felosztására minden évben a főpolgármester tesz javaslatot. Álljuk a szavunk! Ahogyan minden évben, tavaly is eljuttattuk a budapesti kerületekhez a nekik járó 10 milliárd forintot. Nem lesz ez másképp idén sem. Ahogy azt Gulyás Gergely miniszter a tegnapi Kormányinfón is megerősítette: az idei 10 milliárd forintot is megkapják a budapesti kerületek. Sőt, maga Karácsony Gergely is azt mondta az ATV stúdiójában: „ez a pénz meg fog érkezni”.

2️⃣ A kormány II. kerületnek 2020-ban 500 millió forintot biztosított háziorvosi rendelők felújítására, 2021-ben pedig 150 millió forinttal járult hozzá a Kapás utcai szakrendelő felújításához. Tavaly arról is megállapodtunk Őrsi Gergely ellenzéki polgármesterrel, hogy 2022-ben közösen javasoljuk Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy az idei 10 milliárd forintos keretből további 1,1 milliárd forintot kapjon a II. kerületi önkormányzat a Kapás utcai szakrendelő megújításának folytatására. A tervek szerint bővítjük, felújítjuk, akadálymentesítjük, korszerű infrastruktúrával, modern, 21. századi informatikai és orvostechnikai berendezésekkel látjuk el az épületet. Ezt is a kormány biztosítja a II. kerületnek.

3️⃣ Az elmúlt években nagy iramban fejlesztettük a II. kerületi egészségügyet! Az Egészséges Budapest Program első elemeként 3 milliárd forintból új szárnyat építettünk a Szent Ferenc Kórházban. A Szent János kórház 120 férőhelyes nővérszállójának teljes körű felújítására 450 millió forintot biztosított a kormány. Heteken belül átadjuk a II. kerületiek gyógyulását szolgáló Budai Irgalmasrendi Kórház vadonatúj központi tömbjét. A II. kerületi önkormányzattal közösen folytatjuk ezt a munkát: Őrsi Gergely ellenzéki polgármesterrel megállapodva korszerűsítjük és bővítjük a Kapás utcai szakrendelőt, a II. és a 12. kerület önkormányzatát is bevonva 21. századi, centrumkórházzá alakítjuk a Szent János Kórházat.

#budaivállalások
#budapestetfejlesztjük

Gratulálok Karácsony Gergelynek!
Most éppen egy 3 gyermekes családanyát bocsájtott el az egyik cégtől. Persze a tanácsadóin nem spórol, csak egyszerű dolgozókat tesz utcára. Pont mint a baloldal tette…

Így működik a balliberális álhírgyártás
A program indulása után (amikor még egyetlen átadás sem történt meg, de már több tanuszoda is 90% fölötti készültségi fokon állt) leírják, hogy egyet sem adtak…

Totális kudarc: hiába van már január közepe, még mindig nem tudta összegyűjteni a baloldal a népszavásukhoz szükséges 200 ezer aláírást. Már biztos: kifutottak az időből!

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun megye
Baranya megye
Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-Bihar megye
Heves megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom-Esztergom megye
Nógrád megye
Pest megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye

Média