Magyarország speciális helyzetben van. Mi vagyunk az egyetlen ország Európában, amelynek egyszerre két migránsválsággal kell megküzdenie.

A földrajzi elhelyezkedésünk miatt ebben az évben több mint egymillió ukrán menekült érkezett Magyarországra. Nagy részük továbbment, de nekünk kellett őket fogadnunk és ellátnunk. És ebben az évben több mint 250 ezer illegális határátlépési kísérletet állítottunk meg az ország déli határainál. Magyarország egy olyan ország, amelyre két irányból nehezedik egyszerre migrációs nyomás.

Elköltöttünk több mint másfél milliárd eurót a határok védelmére. Számos jogszabályt alkottunk meg, és számos csatát vívtunk Brüsszellel, ahonnan a magyar határvédelmet folyamatosan támadták és támadják.

Egyetértek Mateusz Morawiecki kollégámmal, hogy miután Ukrajnában elhúzódó háborúra kell számítani, az onnan érkező migrációs nyomás a következő időszakban nőni fog. Fair igény a V4-ek részéről, hogy az Unió is vállaljon ebből a teherből valamennyit.

Arra is számítanunk kell, hogy a déli irányból jövő migrációs nyomás is nőni fog a következő időszakban. Ezért tájékoztattam a V4-es kollégáimat, hogy Szerbiával, Ausztriával közösen létrehoztunk egy új formációt, amelynek az a célja, hogy segítsük egymást a határvédelemben.

A szerb-magyar határt annál jobban védeni már nem lehet, mint ahogy most védjük. Ezért nem itt kell megerősíteni a határvédelmet, hanem a védekezés határvonalát kell délebbre tolni, az észak-macedón-szerb határra.

Kötöttünk egy megállapodást, miszerint katonákat, eszközöket és pénzügyi forrásokat mozgósítunk, hogy délen tudjunk védekezni az illegális migrációval szemben.

A mai napon megkértem V4-es kollégáimat, hogy fontolják meg, hozzá tudnak-e járulni a szerb-osztrák-magyar határvédelmi együttműködéshez. Pozitív választ kaptam, ezért a következő, Bécsben esedékes hármas találkozón azt fogom javasolni a szerb elnöknek és az osztrák kancellárnak, hogy fogadjuk el azokat a felajánlásokat, amelyeket Csehország, Szlovákia és Lengyelország tett a déli határok védelme érdekében.

Magyarország speciális helyzetben van. Mi vagyunk az egyetlen ország Európában, amelynek egyszerre két migránsválsággal kell megküzdenie.

A földrajzi elhelyezkedésünk miatt ebben az évben több mint…

Már közel 695 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet
Fontos, hogy minél többen elmondjuk a véleményüket a brüsszeli szankciókról

Márki-Zay szerint a külföldi pénzek nélkül az LMP be se jutott volna a Parlamentbe. Így legalább súlyozva van, mennyire volt köze a globalisták pénzének a kampányhoz :)

“Nem engedhetjük meg a V4 felbomlását, hiszen egy nagyon fontos stratégiai megállapodásról van szó, mely védi országaink érdekeit más nagy érdekcsoportokkal szemben.” M. Morawiecki, lengyel kormányfő

️ A mai nap az európai baloldal megszavazta, hogy a Magyarországnak járó forrásokat be kell fagyasztani, vissza kell tartani.

️ A politikai boszorkányüldözésüknek a célja nem kevesebb, minthogy…

Terjeszd a valóságot a közösségi médiában!
Klikkelj a Forrást nézem, kedvelem ott linkre, majd kedveld, oszd meg az eredeti posztot!

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun megye
Baranya megye
Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-Bihar megye
Heves megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom-Esztergom megye
Nógrád megye
Pest megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye

Média