Mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk.

Ugyanakkor számunkra természetesen mindennél fontosabb Magyarország és a magyar emberek biztonsága. Ez nem a mi háborúnk, ezért abból ki akarunk és ki is fogunk maradni. Nem vagyunk hajlandók kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát, ezért nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat.

Mindezekről a kérdésekről a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak. Azt gondolom, elég világosat és jól érthetőt.

Értjük, hogy az ukránoknak más lett volna az érdekük, nem is vitatkozunk velük: nekik az ukrán, nekünk pedig a magyar emberek érdeke az első.
Egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának! A totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok!

Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát.

Mindezek világossá és érthetővé tétele érdekében ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Ukrajna budapesti nagykövetét.

Nikola Selaković miniszter kollégámmal, barátommal alig három hete találkoztunk Belgrádban, amikor Szerbia és Magyarország is két héttel állt egy történelmi választás előtt.

A találkozó helyszíne most…

A magam részéről “a kapitánytól” és az ebben a formájában teljesen felesleges ellenzéktől, ezzel a Weöres Sándor verssel búcsúznék.

A legenda szerint nem gyermekvers, hanem Rákosi Mátyás elvtárs-…

Háromnegyed óra. Sok vagy kevés?

Első negyedéves statisztikánk szerint átlagosan 4️⃣3️⃣ perc kellett ahhoz, hogy a tűzoltók megfékezzék a lakástüzeket. Ezek huszonhét százalékát viszont öt percen…

Egy lépést hátra, NoÁrka!

Van pofád arról elmélkedni, hogy milyen szörnyű 4 év vár ránk, amikor már az elmúlt 12 évben is úgy éltél, mint Marci Hevesen? Nem érzed végtelenül undorítónak ezt a hergelést…

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun megye
Baranya megye
Békés megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Csongrád-Csanád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-Bihar megye
Heves megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom-Esztergom megye
Nógrád megye
Pest megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye

Média