Vajdáék tisztelik a hagyományokat

A tűzoltóhivatás iránti elkötelezettség, a családi hagyományok és a sertéshús feldolgozásának szeretete is öröklődött a Vajda családban.

Vajda László példakép fia számára, ezért nem volt kérdés, hogy az ifjabbik Vajda László is a tűzoltói hivatást választja.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat főtisztje a mai napig igazi jobbkeze édesapjának,2️⃣0️⃣ éve ugyan már csak szolgálaton kívül. Az édesapa ugyanis már a jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti. Persze egy percig sem unatkozik: időközben fiával együtt a sózás, pácolás, füstölés és az érlelés nagymestereivé vált. A húsvéti sonkát a férfiak teszik a család asztalára, onnan viszont a hölgyek veszik át a főszerepet. Idén egy megközelítőleg 1️⃣5️⃣ kilós sonka kerül az ünnepi asztalra, amelynek titkát ki is derítettük:

Friss sonkát főznek üstben — sokkal szaftosabb lesz, mint akár egy érett sonka.

Főzés előtti éjszakára hideg vízbe áztatják a sonkát.

A főzővízbe hagymát, sót, borsot, babérlevelet tesznek, és lassan főzik, mint a kocsonyát.

Pszt, most jön az igazi fortély: forrón folpackba csavarják a sonkát és abban hűtik ki — a hús így őrzi meg szaftosságát.

: Vajda család archívuma

Akár te vezetsz, akár vendégségbe mész, vagy épp vendégeket fogadsz húsvétkor – ne feledd: a biztonság mindannyiunk dolga. Erre kell most figyelned:

👉 Ne vezess ittasan!
👉 Ne ülj be ittas sofőr mellé!

Országos politika

Közélet

Mémek

Helyi erők

Budapest
Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Csongrád-Csanád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Média